Shifā`(healing) litanie sessie

Na een intakegesprek kijken we samen naar je hulpvraag of zorgbehoefte. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat er zoal speelt in je leven en welke spirituele objectieven je wilt bereiken. Het kan zijn dat je moeite hebt om je 5-dagelijkse gebeden te verrichten, je voelt je spiritueel niet meer in balans en je ervaart een zwak Īmān (geloofsovertuiging). Misschien dat je een laag zelfbeeld ervaart en contact met jezelf niet (meer) voelt. Of je voelt het contact met Allah niet (meer). Het kan zijn dat je (te)veel in je hoofd zit, veel aan het piekeren bent of je hebt moeite om je lichaam goed te voelen. Kortom, het kan van alles zijn. Alles wat ervoor zorgt dat jij spiritueel niet (meer) lekker in je vel zit.

Tijdens de Shifā` (healing) sessie lees ik een specifiek aantal Verzen uit de Koran en zegenbeden en vredeswensen (Ṣalawāt) naar de Profeet ﷺ, waarbij we een intentie aannemen om je hulpvraag te kunnen beantwoorden. Dit doen we aan de hand van een Waẓīfah (litanie) die ik heb samengesteld gebasseerd op het werk “Light for the Seeker” van Shaykh Ṣāliḥ al-Ja’farī (gest. 1979) en Shaykh ‘Abd al-Ghanī al-Ja’farī (gest. 2012). Deze Waẓīfah (litanie) is een spirituele investering en dient als een bescherming tegen dagelijkse beproevingen, maar ook tegen angst, onrust, eenzaamheid, sombere stemming en een zwak īmān. Persoonlijk vind ik deze Waẓīfah een noodzakelijkheid en bovendien is deze volledig gebaseerd op de Qur’ān en de Sunnah. De Shifā` (healing) litanie sessie lijkt sterk op de bekende Ruqyah Shar’iyah (islamitische legitieme bezwering en healing), wat veelal ingezet wordt tegen bezetenheid van Jinn (geesten/entiteiten). Tijdens de sessies geef jij aan waar je aan wilt werken en op basis van jouw behoeften en wensen wordt het traject ingevuld. Daarnaast werk ik ook intuïtief en voel aan wat jij nodig hebt. Ik coach je om je daar te brengen waar je naar toe wilt, en hoort te zijn.

Allah zegt in de Koran:

“Degenen die geloven en wiens harten tot rust komen door het gedenken van Allah. Weet, dat door het gedenken van Allah de harten tot rust komen.” (Koran 13:28)

“O mensen, voorzeker, er is een Vermaning van Jullie Heer tot jullie gekomen en een Genezing voor wat zich in jullie borsten (harten) bevindt en een Leiding en Genade voor de gelovigen.” (Koran 10:57)

“En Wij zenden (datgene) van de Qur’ān neer wat een Genezing en Genade is voor de gelovigen. En het vermeerdert bij de onrechtplegers niets anders dan verlies.” (Koran 17:82)

“Allah zendt Zijn Ṣalawāt [als genade en licht] en Zijn engelen zenden Ṣalawāt [ter vergiffenis] naar de Profeet. O jullie die geloven, zend zegenbeden en vredeswensen naar hem in volle overgave.” (Koran 33:56)

Overgeleverd door Ubayy Ibn Ka’b, Allah is tevreden met hem: “Ik zei O Boodschapper van Allah, ik zend een groot aantal smeekbeden en vredeswensen (Ṣalawāt) naar u. Hoeveel van mijn smeekbeden zou ik als zegeningen en vredeswensen (Ṣalawāt) naar u moeten zenden? Hij ﷺ zei: ‘Wat jij wenst.’ Ik zei: ‘Een kwart?’ Hij ﷺ zei: ‘Wat jij wenst, en als je meer doet – dat zou beter voor je zijn.’ Ik zei: ‘De helft?’ Hij ﷺ zei: ‘Wat jij wenst, en als je meer doet, dat zou beter voor je zijn.’ Ik zei: ‘Twee-derde?’ Hij ﷺ zei: ‘Wat jij wenst, en als je meer doet, dat zou beter voor je zijn.’ Ik zei: ‘Dan zal ik al mijn smeekbeden aan u wijden.’ Hij ﷺ zei: ‘Dan zullen je zorgen in orde gemaakt worden en je zonden worden vergeven.’” (At-Tirmidhī – ḥadīth ḥasan ṣaḥīḥ) 

De Shifā` (healing) litanie sessie ziet er als volg uit:

 • Kopje kruidenthee
 • Wierook en kaarsje aansteken
 • Intake gesprek en hulpvraag bespreken
 • Smudgen (beroken) van je lichaam met witte Salie of Palo Santo (heilig hout)
 • Bodyscan meditatie (geleide lichaamsmeditatie)
 • Opschrijven van je intentie en/of datgene wat jou niet meer dient
 • Oplezing van de litanie
 • Naṣīḥa (counseling/advies)
 • Doelstellingen bepalen
 • Vervolgsessie plannen
 • Einde sessie

Het intakegesprek duurt gemiddeld 30 minuten. De totale sessie kan zeker 2 uur tijd in beslag nemen. Afhankelijk van je hulpvraag kan het zelfs langer duren.

Kosten

Het intakegesprek kost € 40,- (bij mij thuis, op locatie of online via Zoom)

Kosten voor de hele sessie (gemiddeld 2 uur) inc. intakegesprek:

 • Bij mij thuis € 120,- (alleen mannen)
 • Op locatie € 120,- inclusief reiskosten (mannen, en vrouwen mits met een Maḥram)
 • Online via Zoom € 100,- (mannen, en vrouwen mits met een Maḥram)
 • Vervolg sessie € 40,- per uur

Maḥram: een familielid die Ḥarām (verboden) is voor jou om mee te trouwen

Contact

Via mail naar: bosmans75@live.nl

Via WhatsApp: +31 621369333

Bankgegevens

Bosmans TM

NL32 RBRB 0965 3949 64

Extra info

Info over Bodyscan meditatie (geleide lichaamsmeditatie): https://holistik.nl/body-scan-meditatie/

Info over smudgen (beroken): https://www.spirituelewinkel.nl/blogs/spiritualiteit/witte-salie/

Een gedachte over “Shifā`(healing) litanie sessie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: