Mental Coach sessies

In de sportwereld wordt mental coaching ofwel mentale training al heel lang toegepast. Wanneer je je fysiek en mentaal fit voelt dan draagt die balans bij aan goede prestaties. Want, ben je fysiek sterk en is je mindset positief? Dan geeft dat je energie en kracht. Je voelt je op en top waardoor je dus in staat bent beter te presteren. Denk je daarentegen negatief? Dan ondermijnt dat je zelfvertrouwen. Het zorgt voor spanningen, onrust, onzekerheid, onvrede enzovoort. En dat heeft z’n weerslag op je prestaties. Je bent eenvoudigweg niet in staat het beste uit jezelf te halen. Mental coaching is eigenlijk een manier van persoonlijke training die zich focust op je mindset (gedachten) waardoor je weer de regie krijgt over je leven en optimaal presteert. Je leert als het ware het beste uit jezelf te halen. Je innerlijke motivatie te (her)vinden en negatieve belemmerende gedachtenpatronen te beslechten. Zonder dat je het wellicht merkt heeft je mentale gesteldheid – hoe je denkt – invloed op je leven; hoe je je voelt en wat je doet. 

Mentale training is tegenwoordig niet alleen meer voorbestemd voor (top)sporters. Ook andere beroepsgroepen nemen een mental coach in de arm. Bekende voorbeelden zijn filmsterren, zangers en CEO’s, maar ook daarbuiten zijn er velen die hun heil zoeken in mental coaching. Dat mental coaching veel aandacht krijgt, is overigens niet vreemd. De moderne maatschappij is druk, snel en prestatiegericht. Je moet jezelf ontwikkelen, altijd bereikbaar zijn, ambities hebben, passievol leven, mantelzorgen, gezond eten, sporten enzovoort. Dat kan zeer stressvol zijn met allerlei (fysieke) gevolgen van dien. Je slaapt slecht, piekert veel, mist de juiste focus, hebt moeite met grenzen stellen, ontbeert zelfvertrouwen, voelt je moe of zelfs uitgeblust en blokkeert. Inderdaad: je raakt op den duur overspannen of zelfs volledig opgebrand. Mental coaching biedt dan uitkomst. Het helpt je weer grip te krijgen op je niet-helpende en belemmerende gedachten. Om die om te zetten naar positieve en constructieve gedachten, zodat je weer balans ervaart en in staat bent te bereiken wat je graag wilt.  

Wanneer neem je nu een mental coach in de arm? Er zijn heel veel voorbeelden te noemen wanneer mental coaching kan helpen. Zo biedt het onder andere uitkomst wanneer je in bepaalde situaties telkens weer tegen dezelfde belemmeringen aanloopt. Ook wanneer je je zelfbeeld en zelfvertrouwen wilt verbeteren, je meer innerlijke rust en balans wilt in je bestaan (werk en privé) of je persoonlijke krachten en professionele kwaliteiten wilt ontwikkelen. Dat zijn allemaal zaken waarbij een mental coach je kan helpen. Dat geldt eveneens voor je assertiviteit verhogen, effectiever omgaan met tijd plus prioriteiten stellen enzovoort. 

Kortom, mental coaching maakt je mentaal sterker en zorgt er zo voor dat je fysiek ook beter in je vel gaat zitten. Het fijne daarvan is uiteindelijk dat je uitdagingen durft aan te gaan en in staat bent jezelf te ontplooien.

In 2023 bied ik mij aan als Mental Coach, zodra ik een aantal HBO studies heb afgerond, so stay tuned…

Zakariya Bosmans

__________________

Tekst bron: https://www.sonneveltopleidingen.nl/artikel/wat-is-mental-coaching

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: