Ṣalawāt (smeekbede) sessie

Na een intakegesprek kijken we samen naar je hulpvraag of zorgbehoefte. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar wat er zoal speelt in je leven en welke spirituele objectieven je wilt bereiken. Het kan zijn dat je moeite hebt om je 5-dagelijkse gebeden te verrichten, je voelt je spiritueel niet meer in balans en je ervaart een zwak Īmān (geloofsovertuiging). Misschien dat je zenuwachtig bent voor een belangrijk tentamen, je hebt kopzorgen vanwege (grote) schulden, je hebt je dierbare onlangs verloren, iemand heeft jouw onrecht aangedaan, of jijzelf hebt iemand schade berokkend. Kortom, het kan van alles zijn. Alles wat ervoor zorgt dat jij spiritueel niet (meer) lekker in je vel zit.

Tijdens een Ṣalawāt smeekbede sessie lezen wij samen (of ik alleen) een specifiek aantal zegenbeden en vredeswensen (Ṣalawāt) naar de Profeet ﷺ, waarbij we een intentie aannemen om je hulpvraag te kunnen beantwoorden. Dit doen we aan de hand van de numerieke waarde van de Arabische letters en een berekeningsmethode van Shaykh Muḥammad Bin Al-Qāsim al-Qundūsī [gest. 1278 AH/1861 CE] uit zijn bekende werk: Sharāb Ahl aṣ-Ṣafā fī aṣ-Ṣalāt ‘alā an-Nabiyy al-Muṣṭafā (Drank voor de mensen van zuiverheid, middels gebeden voor de uitverkoren profeet ﷺ). Voorafgaand lezen wij samen (of ik alleen) Sūrah Yāsīn (hoofdstuk 36) uit de Heilige Koran met een intentie, ook om je hulpvraag te kunnen beantwoorden. Dit doen we onder het genot van een kopje kruidenthee en een brandend wierookje.

Allah zegt in de Qur’an:

“Allah zendt Zijn Ṣalawāt [als genade en licht] en Zijn engelen zenden Ṣalawāt [ter vergiffenis] naar de Profeet. O jullie die geloven, zend zegenbeden en vredeswensen naar hem in volle overgave.” (Koran 33:56)

“Hij is het die jullie zegent met Ṣalawāt net zoals Zijn engelen dat doen, zodat jullie uit de dieptes van de duisternis naar het licht geleid worden. Hij is altijd Genadevol voor de gelovigen.” (Koran 33:43)

De Profeet Mohammed ﷺ zei: “Wie er ook zegeningen naar mij zendt, Allah zal hem tien keer zoveel zegeningen zenden.” (Ṣaḥīḥ Muslim 384).

Toen de metgezel Ubay ibn Ka’ab de Boodschapper vroeg wat er zou gebeuren als hij al zijn smeekbedes zou wijden aan het zenden aan zegeningen voor de Profeet ﷺ, zei hij: “Je behoeften zullen vervuld worden en je zondes zullen vergeven worden.” (Ṣaḥīḥ Musnad Ahmed)

Wat Allah van ons vraagt ​​is welvaart en daarom zeggen we: voor wat je ook wilt kopen of verkopen, voer de transactie eerst uit met Allah de Allerhoogste door zegenbeden en vredeswensen naar de Profeet ﷺ te zenden.

Als wij mensen Ṣalawāt zenden naar de Profeet ﷺ zullen onze harten en zielen de eer en waarde van de Profeet herkennen. Het geheim van de Ṣalawāt zal voor ons onthuld worden. Door het verzenden van de Ṣalawāt zullen we innerlijk en uiterlijk verlicht worden. Ook zullen we ons spiritueel ontwikkelen en zullen we de nabijheid van Allah ervaren. We zullen verlangen naar de tevredenheid van Allah en de ontmoeting met de Profeet door middel van de Ṣalawāt.

Dus laat de zegenbeden en vredeswensen naar de Profeet ﷺ tijdens deze Ṣalawāt smeekbede sessie jouw hulpvraag als ‘zaak aan Allah toevertrouwen.’

De Ṣalawāt smeekbede sessie ziet als volg uit:

 • Kopje kruidenthee
 • Wierook en kaarsje aansteken
 • Intake gesprek en hulpvraag bespreken
 • Smudgen (beroken) van je lichaam met witte Salie of Palo Santo (heilig hout) – energetisch reinigen
 • Opschrijven van je intentie en/of datgene wat jou niet meer dient
 • Numerieke waarde berekenen van je hulpvraag
 • Koranrecitatie; Sūrah Yāsīn (hoofdstuk 36) met intentie
 • De Ṣalawāt smeekbede oplezen met intentie
 • Naṣīḥa (counseling/advies)
 • Du’ā` (algemene smeekbede)
 • Einde sessie

Het intakegesprek duurt gemiddeld 30 minuten. De totale sessie kan zeker 2 uur tijd in beslag nemen. Afhankelijk van je hulpvraag kan het zelfs langer duren.

Kosten

Het intakegesprek kost € 40,- (bij mij thuis, op locatie of online via Zoom)

Kosten voor de hele sessie (gemiddeld 2 uur) inc. intakegesprek:

 • Bij mij thuis € 120,- (alleen mannen)
 • Op locatie € 120,- exclusief reiskosten (mannen, en vrouwen mits met een Maḥram)
 • Online via Zoom € 100,- (mannen, en vrouwen mits met een Maḥram)

Maḥram: een familielid die Ḥarām (verboden) is voor jou om mee te trouwen

Contact

Zakariya Bosmans

Via mail naar: bosmans75@live.nl

Via WhatsApp: +31 621369333

Bankgegevens

Bosmans TM

NL32 RBRB 0965 3949 64

Extra info

Voor meer info en de voordelen van de Ṣalawāt, lees hieronder twee prachtige artikelen over dit onderwerp:

Verlicht jezelf: stuur zoveel mogelijk salawaat naar de Profeet Mohammed ﷺ  – Qantara

Salawaat – De Profeet Mohammed ﷺ ontvangt jouw vredesgroet en geeft jou antwoord – Qantara

Meer info over Shaykh Muḥammad Bin Al-Qāsim al-Qundūsī en zijn bekende werk: Sharāb Ahl aṣ-Ṣafā fī aṣ-Ṣalāt ‘alā an-Nabiyy al-Muṣṭafā (Drank voor de mensen van zuiverheid, middels gebeden voor de uitverkoren profeet ﷺ):

Info over smudgen (beroken): https://www.spirituelewinkel.nl/blogs/spiritualiteit/witte-salie/

Een gedachte over “Ṣalawāt (smeekbede) sessie

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Site gebouwd met WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: