Lopende projecten

Wat zou jij doen wanneer niemand kijkt?

Titel:Wat zou jij doen wanneer niemand kijkt?
Auteur:Zakariya Bosmans
Categorie:Spannende Roman
Aantal pagina’s:nog onbekend
Geïllustreerd:Nee
Uitvoering/Formaat:nog onbekend
Verschijningsdatum:nog onbekend – 2024 ??
ISBN:nog onbekend
Vaste prijs:nog onbekend
TaalNederlands

(sample – onder voorbehoud van wijzigingen)

Proloog

1989

De enige manier om over een gebroken hart heen te komen is die akelige, verwoestende, ingrijpende ervaring te ondergaan. De pijn die je op dat moment ervaart zal niet hetzelfde blijven. Alles verandert. Zelfs het grootste verdriet. Een gewond dier is niet hetzelfde als een gewond mens.

Wie ben je?

Morgen kun je dood zijn.

Wat kun je doen?

Niemand kijkt…


(sample – onder voorbehoud van wijzigingen)

Kodiak

1997

Zou ma mijn brief nog hebben?

Milan kijkt omhoog langs de dennentoppen naar de blauwheldere lucht en haalt uitgeput adem. Hij probeert het gezicht van zijn moeder voor de geest te halen.   

Moeizaam draait hij zijn hoofd naar rechts en kijkt met een gezwollen oog naar het verwonde dier. Een houten spies steekt door de hals van een lichtbruine beer. Hij ziet vers bloed dat sterk afsteekt op de platgewalste groene bladeren van de Devil’s Club. Er wordt gezegd dat een stuk van deze plantsoort boven een deuropening het kwaad afweert. Maar deze enorme reus die voor nog onbekende reden razend uit het niets op hem af kwam, ligt nu grotendeels op hem. Tijdens de aanval hield hij zijn speer uit reflex in de richting van de beer, maar kreeg alsnog een onvermijdelijke klap met de klauw op zijn hoofd, en haalde hierbij zijn oog open.

Milan kan niet meer bewegen en zijn benen zijn gevoelloos. Hij ziet wat oude littekens van eerdere gevechten op de kop van de Kodiakbeer en ruikt een visachtige geur. Hij wordt misselijk en moet bijna braken.

Langzaam kleurt de blauwheldere lucht naar donker grijs, alsof de dag plots wordt ingehaald door de nacht. De luide en hese schreeuw van een blauwe Stellers gaai in de top van een den dooft langzaam tot totale stilte. Hij hoort slechts nog zijn eigen ademhaling.

Zou dit nu het einde zijn, vraagt hij zich af?

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s